OM LITTERATURVÄGGEN.SE

Litteraturväggen.se bygger vidare och visuellt kompletterar Får man använda sin fantasi?

Första kapitlet i boken heter just Litteraturväggen och tar upp lektionsinslag som vi regelbundet kan arbeta med och sedan återspegla efter lektionens slut på klassrummets egen Litteraturvägg. Tanken med en Litteraturvägg är att skapa ett självklart utrymme för litteraturen, väggen blir ett skyltfönster och en ständig påminnelse om alla de litterära världar som finns.

Bland inläggen hittar du tips och inspiration till något som kan placeras på klassrummets vägg, eller varför inte en vägg på biblioteket: Skriv-pepp, Läs-pepp, Veckans citat, Veckans ord … Det finns även tips på skrivövningar, böcker, dikter, serier och länkar till olika artiklar. Botanisera vidare bland kategorierna i högerspalten för inspiration.

På Litteraturväggen.se är ibland pyssel-och-klipp-och-klistra-faktorn maxad av den anledning att jag är ytterst förtjust i att pyssel-klipp-klistra. Tanken med Litteraturväggen.se är dock inte att endast höja pyssel-nivån i klassrummet utan främst att höja den litterära nivån. De glada färgerna, glittret, strasset och paljetterna är bara en trevlig bonus.

Litteraturväggen2Kommentera gärna inläggen med egna tankar, tips eller med en tumme upp.

Har du frågor eller funderingar kring bloggen, skicka ett meddelande via KONTAKT-formuläret.