Om Elin

                       

Hej! Jag heter Elin, jag lever i och jobbar i litteraturens värld. Bor gör jag däremot i Göteborg.

Jag har en kandidatexamen i litteraturvetenskap och är utbildad skrivpedagog. Det var under min skrivpedagogutbildning då Georgia Heards bok For the Good of the Earth and Sun stod på litteraturlistan som jag bestämde vad jag ska bli när jag blir stor: jag ska bli en röst för barns läsande och skrivande. Georgia Heard beskriver i sin bok arbetet med att öppna poesins värld för elever i New York och jag blev så inspirerad och ville göra detsamma. Dock blev det inte New York för min del, men väl två byskolor på Öland där jag under en termin arbetade fokuserat med eleverna och deras läsande och skrivande. Om detta har jag skrivit en bok: Får man använda sin fantasi?. 

Sedan dess har jag byggt vidare mitt arbete och hållit i en rad olika läs- och skrivprojekt ute på skolor. Jag har hållit i workshops och föreläsningar för pedagoger och bibliotekspersonal som fokuserar på hur vi kan arbeta med litteraturundervisning på ett kreativt och reflekterande sätt. I drygt två år var jag projektanställd skolbibliotekarie i Marks kommun och fokuserade på läs- och skrivfrämjande insatser främst för lågstadiets åldrar, jag var ansvarig för ett skolbibliotek och arbetade även med att se över organisationen för alla skolbibliotek i kommunen, hur verksamheten och arbetssätt kunde utvecklas.

För övrigt driver jag bokförlaget Seriöst Förlag där jag publicerat fem böcker som jag själv skrivit, kika gärna in här och läs mer om förlagsarbetet. På Instagram kan man följa mitt dagliga arbete och dessutom få en hel del boktips.

HÄNDER JUST NU:

Under 2019 fokuserar jag främst på två skrivprojekt, det ena är en roman och det andra är en bok om hur man kan arbeta med skolbiblioteksrummet som en pedagogisk resurs. Jag lägger också fokus på att boka in spännande projekt framöver, med olika workshops och föreläsningar som går att läsa mer om här.

HITTA MIG ÄVEN HÄR:

Vill du veta lite mer exakt vad jag gjort tidigare, så kolla gärna in min profil på LinkedIn.

För bokningar av författarbesök, besök gärna min sida hos Författarcentrums författarförmedling här. Det går även att hitta mig i Kulturkatalogen Västs utbud bland arrangemang här.

KONTAKT:

Det är välkommet att använda kontaktformuläret eller skicka ett mail till: elin@seriostforlag.se

________________________________________________________________________

Foto: Josefine Laul