1-åring med mångspråkigt bibliotek

När jag var barn brukade min pappa köpa böcker till mig och min bror när han var ute och reste, böckerna var på olika språk och det var inte så viktigt att man kunde språket. Man kan ju faktiskt läsa en bok ändå, se berättelsen i bilderna och göra sin egen berättelse. Dessutom är det en så tydlig signal att ge ett barn böcker tycker jag, att böcker är någonting fint att få som present.

Den här traditionen har jag fört över till min brorson Herman som nu är 1 år och till honom har jag köpt en ny bok i varje nytt land jag besökt senaste året. Här är boken jag köpte i Helsingfors, bara någon dag efter att han föddes:

Herman kan inte finska, inte hans föräldrar heller. Men ändå har jag sett honom ta fram boken och vilja läsa den. Enligt min svägerska är detta Hermans favorit-uppslag att titta på:

Och här sitter Herman bredvid sitt mångspråks-bibliotek:

Den blå boken på golvet med grisen, det är en bok som min pappa köpte till mig och min bror när vi var barn. I trälådan skymtar ”Contrary Dogs” som jag köpte i San Fransisco. Den danska boken jag köpt till honom är inte riktigt passande i bild då den är en favorit för Herman att hålla i samtidigt som han dricker välling på kvällen och därför är den lite väl kladdig på sina sidor.

Just här på bild läser Herman en bok på spanska tillsammans med sin mamma.

3 reaktioner på ”1-åring med mångspråkigt bibliotek

  1. Pingback: So long 2018! -
  2. Pingback: Tack 2018! -

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *