Högt & lågt

Jullov / Läslov – lika samma

Nu tar Litteraturväggen.se jullov och alldeles snart ska jag göra det också. Åh, så härligt känner jag som mer anstränger mig för att praktisera julfrid än att trissa igång julstress.

Och vad ska jag göra under mitt jullov ..? Jo, läsa. Vilken överraskning, eller hur. Men faktiskt, det är precis det jag längtar efter och mest av allt brukar längta till när en ledighet närmar sig. Att jag ska få läsa det som jag själv vill läsa. Att jag inte måste läsa någonting utan att jag får välja själv. Helt själv. Vilken lyx!

Och om jag får önska mig någon julläsning, då ligger Eva Bexells berättelser om morfar prosten högt på listan. Titta bara på illustrationen här nedanför, alltså han är ju för härlig prosten utan att vara ett dugg medveten om det själv.

Mitt läslov2

Och jag fullständigt älskar kapitlet i Astrid Lindgrens Vi på Saltkråkan: Det konstiga med somrar är att de går så fort över.

Mitt läslov

En tredje favorit, som jag bara inte får glömma bort, det är ju Tove Janssons Granen från samlingen Det osynliga barnet. Helt fantastisk läsning! Läs mer om den i ett tidigare inlägg.

Nu börjar jag gå ner i tempo, snart infinner sig den absoluta julefriden. Alldeles snart.

Trevlig julledighet önskar jag er alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *