Länkar vidare

Minibabel, ja tack!

”Jag tycker att det är dags att sluta problematisera och börja inspirera.”

Citat från Åsa Anderberg Strollos text Det är hög tid för ett Minibabel, SVT!, läs hela texten här.

Jag känner stor igenkänningsfaktor i texten måste jag säga. Jag får också hela tiden bokfrågor. Från lärare, föräldrar, far- och morföräldrar och kompisar som inte själva har barn men ska köpa en bok till någon annan kompis barn alternativt syskonbarn. Det brukar låta typ så här:

”Han är fem år. Tycker om att läsa. Gillar cirkus väldigt mycket, finns det många böcker om cirkus? Men han gillar inte tigrar, så det får inte vara med någon tiger. Men han gillar humor, det är en rolig liten kille förstår du.”

”Så en rolig bok om cirkus, utan tigrar, för en lässugen femåring?”

”Precis, har du några tips?”

Några? Ehh?”

Ja tack, säger jag till ett Minibabel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *