Direkt från klassrummet, Skrivövning

Pommac-skrivande

Veckans ord3

En populär övning i klassrummet brukar vara att sätta titel på varandras dikter. Ofta blir det väldigt intressant också för det blir ju samtidigt som en tolkning av dikten. Jag har gjort övningen flera gånger även på kurser med vuxna deltagare och det är lika populärt där. För man ser sin dikt i ett annat ljus och många utbrister efteråt: Jaha, handlar min dikt om det?

Den här dikten finns med på sida 101 i Får man använda sin fantasi?, det är en elev som skrivit utifrån en annan elevs favoritord. I det här fallet Pommac. Och en tredje elev har satt titeln på dikten.

Tidens gång

pommacens söta bubliga smak var det

bästa jag visste. Men det är väl så

tiden gör. nu är det bara äckligt men

det var väl så tiden gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *