Litteratursamtal Litteraturtips

Litteratursamtal: ”Du gör mig galen”

du-gor-mig-galen

Matthew Quicks roman Du gör mig galen (eng. titel Silver Lining Playbook) är till ”unga vuxna”-läsare. Alltså högstadiet, typ gymnasiet skulle jag säga. Och kanske går det att locka i läsningen med att boken finns som film. (Den metoden funkar ju ibland.) Och heller inte vilken film som helst, den blev faktiskt nominerad både Oscars och Golden Globes.

Filmen är ju bra, boken … nja. Hamnar jag i ett litteratursamtal om boken vs. filmen så sätter jag mig och klappar i takt: Filmen! Filmen! Filmen!

Och jag är lite skeptisk till den svenska översättningen, så i litteratursamtalet skulle jag vilja undra … är galen verkligen rätt ord?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *