Att äga läsandet

Val-special!

d5a50eb5

Med sina 600 sidor (något över det till och med) är det inget man tar med sig enkelt i väskan och plockar upp på spårvagnen direkt. Men annars så bjuder Läsandets kultur: slutbetänkandet av Litteraturutredningen (SOU 2012:65) på intressant läsning. Jag läste den faktiskt förra hösten men kom att tänka på ett citat därifrån nu, med tanke på att jag under min cykeltur varje morgon till kontoret möts av valaffischer som lovar det ena och kastar grus åt ett annat håll.

”För det första är en mer utvecklad läsförståelse viktig för att som medborgare fullt ut kunna delta i det demokratiska samtalet.”

Precis.

Så låt oss satsa på skolan. Låt oss satsa på barnen.

Jag håller tummarna att det är fler än jag som röstat med framtiden i åtanke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *