Att äga läsandet Högt & lågt

Vi söker dig som volontär!

I höst kommer jag vara ledare för ett Träna svenska-projekt med inriktning på barn i samarbete med Röda Korset. Vi kopplar detta till den tidigare verksamheten Träna svenska för vuxna. Syftet är att barnen ska ges möjlighet att utveckla sina kunskaper i det svenska språket. Vi kommer bland annat använda högläsning och textsamtal som metod, men även ägna oss lite åt det egna skrivandet med enklare skrivövningar. Projektet riktar sig till barn med svenska som andraspråk.

Plats: Stadsbiblioteket, Göteborg.

Tid: Onsdagar 17:30-19:00 med start 17 september.

Träffarna sker i samband med ordinarie Träna svenska för vuxna, med andra ord är både vuxna och barn välkomna att delta. Ingen anmälan krävs för deltagare – öppet hus!

Vi söker dig som volontär!

För att kunna genomföra projektet och driva det framåt söker vi nu volontärer som vill bli en del av vår grupp. Som volontär innebär det att du vid ett antal tillfällen under hösten högläser för en barngrupp och förbereder ett samtal kring texten. Alla volontärer erbjuds utbildning och handledning. Vi kommer bland annat ha en gemensam träff i gruppen innan projektet drar igång där vi går igenom vissa riktlinjer och pratar om viktiga faktorer att tänka på i ett språkutvecklande arbete.

Som volontär tror vi du är positiv, lyhörd, öppensinnad och trivs i mötet med barn och unga. Det är önskvärt om du har utbildning/erfarenhet av arbete med barn sedan tidigare, men utbildningen kommer ge dig den grund du behöver även om dina erfarenheter är begränsade.

Vi söker även volontärer för Träna svenska för vuxna-verksamheten.

Om du är intresserad av att vara en del av projektet – maila direkt och meddela ditt intresse. Rekrytering av volontärer är redan i full gång. Maila till: elin@seriostforlag.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *