Direkt från klassrummet Läs mer på sidan ... Utdrag från boken

De tio bästa orden, fortsättningen

Veckans ord7

Utdrag från sida 155, under rubriken En lektion om ord:

Nu är det dags att plocka fram de tio bästa orden som ni skrev i början av lektionen, ni väljer ut ett och berättar muntligt i gruppen vilka associationer ni får av det. Vilka känslor bor i ordet, vilka förväntningar och förhoppningar?

I en av grupperna valde jag ordet mockasin för det ligger så gött i munnen. Att säga det med ett långt o och sedan riktigt dra ut på i:

”Mooooockasiiiiin.”

Eleverna visste dock inte vad en mockasin var så jag fick berätta desto mer målande i mina associationer. Jag berättade när jag gick på dagis och i början av min skolgång att vi hade mockasiner, att det var plast under sulan så det lät klafs-klafs då man sprang. En av eleverna avbröt då min nostalgi-tripp med:

”Hade ni inte strumpor på din tid?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *