Länkar vidare

Slutkonferens för Skola & Kultur

I fredags var jag med på slutkonferensen för Skola & Kultur, ett projekt startat av Riksteatern och Regionförbundet i Kalmar län som under tre år ”undersökt hur man med eleven i centrum och läroplanen som ramverk, gemensamt kan verka för ökad måluppfyllelse”. Läs mer om projektet på deras hemsida

Låter detta bekant … Skola & Kultur?

Jo, precis! Det var ju Kattis Ellborg, projektledare för Skola & Kultur tillsammans med Magnus Engvall, som var min praktikhandledare under projekttiden för Att äga läsandet och skrivandet. Kattis har även skrivit slutordet till Får man använda sin fantasi?.

Temat för slutkonferensen var ”en resa från praktik och politik” och kretsade kring frågor som: Hur skapas förutsättningar för samverkan mellan skola och kultur? Vilken roll kan kulturen spela i skolans verksamhet? Hur kan beslutsfattare bidra till en skapande skola med ökad måluppfyllelse?

Och det blev en sådan där ytterst intressant dag då mitt anteckningsblock ligger kvar i portföljen eftersom jag inte finner tid att anteckna. Istället vill jag lyssna uppmärksammat på Anna Lund som berättar om utvärderingen av Skapande skola och Bengt Göransson som talar om skolan och kulturens roll under rubriken ”Varken klätterstege eller klotterplank”. För mig är det en riktigt lyckad dag, då anteckningsblocket är tomt, men huvudet är precis fullproppat med massa nya idéer.

Inte bara jag tycktes vara väldigt nöjd med dagen, vilket går att utläsa av följande bild:

2014-05-09-2

1 reaktion på ”Slutkonferens för Skola & Kultur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *