Skriv-pepp!

Busenkelt eller svårt?

Skrivpepp1

Skriv ett ord i taget – ett ytterst bra Skriv-pepp! Helt logiskt men så väldigt svårt samtidigt.

När jag presenterade peppet i klassrummet så fnissade några elever och en pojke skrattade särskilt högt och sa att det ju inte går att skriva två ord samtidigt. Det går ju inte! Hur kunde jag av alla människor inte begripa det?

Men jag tänker så här: det är som med löpningen. Om jag vid start tänker att jag ska springa en mil så känns det långt men om jag delar upp det i tanken att jag först ska springa till just det där trädet, sen till nästa, sen till nästa. Ett steg i taget, då funkar det. Som med skrivandet. Ska jag skriva en roman känns det väldigt långt, men ett ord i taget, tänka ett ord i taget hela tiden. Då funkar det och då känns det rimligt.

I övrigt kan jag berätta att peppet är ett citat från författaren Stephen King och med tanke på hans otroligt långa lista på boktitlar tänker jag att detta peppet är ett framgångsrecept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *