Att äga läsandet Högläsning Länkar vidare

Premiär för ”Lässugen”

Lässugen/UR

Idag har Lässugen premiär, klockan 17:45 visas programmet på Barnkanalen och det finns även att se på ur.se där programmen ligger kvar ett år framöver.

Programserien handlar om sexåriga Amanda som klarar av det mesta helt själv förutom att läsa högt för sig själv. Men Amanda har däremot en väldigt smart lässug som kan hjälpa henne med det, så hon letar efter en vuxen i sin kikare, väljer ut med omsorg och sedan med lässugens hjälp suger hon in en vuxen som hamnar i hennes soffa. Några som kommer läsa högt för Amanda under säsongen är Nour El Refai, Dregen, Ulla Skoog och Özz Nûjen. Lässugen riktar sig till barn i förskolan och deras föräldrar och med programmet önskar UR inspirera föräldrar till högläsning hemma.

Jag har redan kikat in premiäravsnittet där en något förvånad Eva Röse hamnar i Amandas soffa och läser Jag rymmer! av Eva Lindström. Och det blir en sådan där riktigt härlig lässtund, då Eva Röse läser med inlevelse, lägger till ljudeffekter, ställer frågor och samtalar om texten.

Nu hoppas jag på att programmet blir en riktig succé!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *