Högt & lågt

GRATTIS! Barbro Lindgren!

cwh4go1jil2c2yzbscnn

Hur glad som helst blev jag när det stod klart att Barbro Lindgren är årets ALMA-pristagare. Jag ropade äntligen! här på min kammare.

Jag brukar ju slå ett slag för den nya barnlitteraturen, som senast igår faktiskt, men så ibland så slår jag ett slag för riktiga klassiker. För självklart måste man göra det, en klassiker blir inte klassiker för ingenting. I ett tidigare inlägg skrev jag bland annat om Barbro Lindgrens I Västan grind och beskrev boken som ett göttigt guldkorn. För det är precis vad den boken är. Göttigt. Guldkorn.

Och det allra bästa med Barbro Lindgren det är att hon har skrivit böcker som går att räkna in i klassiker-genren men att hon skriver ännu. Det är det bästa med henne, att hon skriver ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *