Länkar vidare, Tankar om läsning

”Barn måste prata om vad de läser för att förstå”

”Catarina Schmidt påpekar att det är viktigt för barn att få samtala om alla texter de möter. Det gäller texter från sociala medier, dataspel och internet såväl som texter som inte finns på skärmen. Skolan har ett stort ansvar men Catarina Schmidt pekar även på föräldrar, kamrater eller bibliotekarier som kan uppmuntra och hjälpa barn att hitta böcker som passar dem.”

Dagens nedladdning är Catarina Schmidt doktorsavhandling i pedagogik vid Örebro universitet. Att bli en sån som läser: barns menings- och identitetsskapande genom texter. Som jag av en händelse kom att läsa om på dik.se där citatet ovan är hämtat från.

Nu har jag laddat hem hennes doktorsavhandling och hoppas på intressant läsning, är du också intresserad, klicka här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *