Tankar om läsning

”16 rader”

16-rader

”Jag använde mig av litteraturen eftersom det var något nytt i min musikgenre, men det var också en signal till lyssnare och kritiker om att jag i allra högsta grad var seriös. Jag tyckte att kombinationen av dessa världar gjorde texten intressant. Att finna balansen mellan de hårda orden, slang, Hip-Hop-uttryck och samtidigt blanda in respekterad litteratur i mina texter med ett någorlunda utvecklat ordförråd, gjorde att jag snabbt fick respekt. Jag insåg att ju mer jag tog med av sådana influenser, desto giftigare och vassare blev mina texter.”

Citat från Petter Alexis Askergrens 16 rader.

I boken refererar Petter till en rad olika författare, inte vilka som helst … det är i ena stunden Franz Kafka och i andra Honore de Balazac. Han berättar hur han i låtskrivandet exempelvis arbetat utifrån tematiken i Den unge Werthers lidanden och i det kanske mest kända exemplet i låten Längesen där kopplingen till Gabriel Garcia Marquez roman Kärlek i kolerans tid är tydlig. Och man brukar ju dividera om boken är bättre än filmen och så vidare … i det här fallet tycker jag att Petters låt faktiskt är bättre än boken.

1 reaktion på ””16 rader”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *