Direkt från klassrummet Skrivövning

Skrivövning: Världen är …

Skrivövning: Världen är …

Skrivtid: cirka 10 minuter.

Detta är en av de övningar som jag med all säkerhet vet att jag inte kommit på själv, övningens ursprung är däremot oklar då den dykt upp på flera skrivarkurser jag deltagit i. Och det är med all säkerhet även den största hitten att köra med yngre deltagare då den verkligen lockar fram skratt, vilket jag kan säga med erfarenhet att den även gör bland vuxna i och för sig. Övningen har egentligen bara en baksida och det är att man inte kan göra om den för då har den förlorat halva sin tjusning.

Den går till på följande vis: alla avslutar meningen – Världen är – tre gånger på sitt papper.

När alla är klara byter ni ut Världen är mot Jag är. Busigt va?

Definitivt en högläsnings-övning! 

En skrivövning hämtad från sida 96 i boken, på samma sida finns även en av elevernas dikter:

Världen är borta om tusen år
Världen är inte helt rund
Världen är förändrad sen för många år sedan
Jag är borta om tusen år
Jag är inte helt rund
Jag är förändrad sen för många år sedan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *