Länkar vidare

Sveriges nya läsambassadör: Johanna Lindbäck

För två år sedan tillsattes Sveriges första läsambassadör Johan Unenge och nu är det dags för Unenge att lämna över till nästa läsambassadör som presenterades på Bokmässan i förra veckan: Johanna Lindbäck. Läs en intervju med henne i DN genom att klicka här.

När jag läste intervjun var det särskilt ett stycke som intresserade mig:

Johanna Lindbäck har varit ute på ett otal författarbesök i Sveriges skolor, och upprepade gånger träffat lärare som säger ”ja, pojkarna läser ju inte”.

– Den uppgivenheten inför en hel grupp elever skulle vi ju aldrig acceptera i något annat skolämne. I ett ämne som matematik, där svenska elever också har blivit sämre på senare år, satsar man mycket på förändring och utveckling. Men jag har träffat mattelärare som säger att ett stort problem är att eleverna inte läser tillräckligt bra för att förstå lästalen.

Läsambassadören har även en egen hemsida, klicka här för att komma till den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *