Att äga läsandet Länkar vidare

”Ta ifrån dem läsplattorna och ta av dem kepsarna bara.”

… citat från Berit Mendel (KD) i en politisk debatt kring läsning på Bok & Biblioteksmässan.

Jag hakar upp mig på detta ord ”bara”. Nu är det inte så bara. Tänker jag. Kanske är citatet helt taget ur ett större sammanhang, det vet jag inte eftersom jag själv inte var på plats. Men jag hoppas på det. Jag hoppas alla förstår att det finns ingenting som heter bara. Skulle det finnas en bara-lösning så hade det förmodligen varit löst. Så tänker jag. Läsförståelse är ingenting som sker bara genom att plocka av en keps och säga simsalabim. Något mer än så behöver göras.

Läs hela artikeln som citatet är hämtat från på Framsidans hemsida, klicka här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *