Direkt från klassrummet, Lektionsidéer

Din egen skrivprocess

Under rubriken ”Process, kramp & blockering” i Får man använda sin fantasi? (s. 77-78) handlar det om skrivprocess, din och min och hur den kan skilja sig åt. Det handlar om att vi själva gör oss uppmärksamma på hur vår egen skrivprocess ser ut, när och hur vi skriver bäst och vad vi mest tycker om att skriva.

Ingen skrivprocess är den andra lik.

Hur jag skriver skiljer sig nog från hur du skriver och hur jag skriver skiljer sig från hur jag skrev för två år sedan. En del vet precis hur de vill skriva, andra är inte riktigt säkra. Så innan man riktigt vet hur man ska ta sig an skrivandet, innan man riktigt vet var eller hur man helst skriver kan det vara skönt med lite Skriv-pepp. Här följer en skiss som en elev gjorde inför att vi tog oss an novellskrivande, några tips på vägen i början av skrivprocessen:

Skrivpepp14

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *