Litteraturväggsinspiration

Litteraturväggsinspiration – del 1

Se till att märka upp riktigt tydligt i klassrummet var Litteraturväggen tar plats och låt den verkligen få ta plats. Välj en trevlig vägg där det är enkelt att hela tiden bygga på med nya Skriv-peppVeckans, dikter ni och andra poeter skrivit och boktips ni ger varandra.

Eller varför inte välja ut ett hörn och bygga in det med bokhyllor, en trevlig lässoffa, mysbelysning, kuddar och hela köret. Finns det inte budget till detta, smyg då runt på skolan och se om det finns saker som inte används och som ni kan få låna. Ni kanske hittar en överbliven soffa i något förråd eller som är placerad på ett ställe där ingen vill sitta och mysa. Ut på upptäcktsfärd! Engagera såklart eleverna i detta och bygg upp det tillsammans.

Ett sätt att märka upp Litteraturväggen är att göra en sådan här vimpel, den ser otroligt futtig ut på bilden, klicka för att förstora en smula och tänk dig att den i verkligheten mäter ungefär två meter. Här har jag helt enkelt klippt ut trekanter som jag skrivit bokstäverna på, fäst upp på ett snöre med hjälp av tejp och sen var det klart.Litteraturväggen1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *