Länkar vidare, Lektionsidéer, Tankar om läsning

Hitta rytmen i sommarens läsning

”Att läsa vissa texter snabbt – det är slöseri med tid. Jag vill kunna tänka mig in i hur något är skrivet. Särskilt om det är svåra tankar. Jag vill erövra de tankarna så att jag skulle kunna tänka ut dem också”, säger författaren Lena Andersson. Yukiko Duke som är litteraturkritiker läser vanligtvis en bok om dagen, inför Bokmässan kan det bli uppemot tretton i veckan.

För att läsa artikeln ”Hitta rytmen i sommarens läsning” i sin helhet klicka här

Ja, det är verkligen skillnad på att läsa och att läsa. Vi kan inte ens komma överens om att läsning handlar om att börja på vänsterkanten och följa orden ut till höger, eller ens börja på första sidan och avsluta på den sista. Alla läser olika.

Följ gärna upp detta i klassrummet med diskussionen ”Sök, skum & djupläsning” på sidorna 51-52 i Får man använda sin fantasi?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *